Sałatka z żółtymi pomidorami i orzechami nerkowca

Orzechy nerkowca to przekąska ciesząca się dużą popularnością wśród dbających o swoją kondycję i zdrowie. Mało kto wie, że smaczne orzechy nerkowca to nasiono tropikalnego drzewa będącego bliskim krewniakiem bardziej znanego mango i pistacji.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
  • 1 opakowanie ulubionych kiełków
  • 100 g tartego sera Jantar
  • 4 żółte pomidory
  • 2 rzodkiewki
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 brokuł
  • 1 garstka orzechów nerkowca

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj ze sobą w misce roszponkę i kiełki.

Pokrój pomidory w ósemki, a rzodkiewki w plasterki.



Krok 2

Czerwoną fasolę wrzuć na sito i przepłucz wodą. Zostaw ją na chwilę na sitku, aż wyschnie.

W tym czasie pokrój brokuł na mniejsze części.



Krok 3

Kiedy fasola będzie już sucha dorzuć ją do zieleniny. Dodaj pomidory, brokuł, fasolę, rzodkiewkę i ser Jantar. Wymieszaj.

Na końcu posyp wszystko orzechami nerkowca.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.