Sałatka ze startej marchewki i jabłka

Marchewka to warzywo stanowczo niedoceniane w naszej kuchni, a przez swoje właściwości zdrowotne powinna zagościć na stałe w naszej diecie. Marchewka oprócz dużej ilości witamin zawiera także bardzo niską liczbę kalorii, a przez swoją cenę powinna skłaniać nas do częstszej konsumpcji.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 marchewki
  • - 3 jabłka
  • - 1 cytryna
  • - ¼ ananasa (lub 0,5 puszki ananasa)
  • - miód

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki i jabłka dokładnie myjemy, obieramy je ze skórki.



Krok 2

Oba ucieramy na tarce do warzyw używając średniej wielkości oczek. Ananasa obieramy ze skóry (lub wyciągamy z puszki, nie płuczemy z soku) i kroimy na bardzo cienkie słupki, dodając go do pozostałych składników.



Krok 3

Całość mieszamy ze sobą i skrapiamy wyciśniętym sokiem z  cytryny i kilkoma łyżeczkami miodu.



Wskazówki

Sok z cytryny i miód najlepiej dodawać tuż przed podaniem żeby warzywa nie opadły pod ich ciężkością.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.