Marchewka to warzywo stanowczo niedoceniane w naszej kuchni, a przez swoje właściwości zdrowotne powinna zagościć na stałe w naszej diecie. Marchewka oprócz dużej ilości witamin zawiera także bardzo niską liczbę kalorii, a przez swoją cenę powinna skłaniać nas do częstszej konsumpcji.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Marchewki i jabłka dokładnie myjemy, obieramy je ze skórki.
Oba ucieramy na tarce do warzyw używając średniej wielkości oczek. Ananasa obieramy ze skóry (lub wyciągamy z puszki, nie płuczemy z soku) i kroimy na bardzo cienkie słupki, dodając go do pozostałych składników.
Całość mieszamy ze sobą i skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny i kilkoma łyżeczkami miodu.
Sok z cytryny i miód najlepiej dodawać tuż przed podaniem żeby warzywa nie opadły pod ich ciężkością.
Dodaj komentarz