Salsa pomidorowa

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ząbek czosnku
  • 3 pomidory
  • cebula
  • 40 g oliwek
  • ok. 20 listków bazylii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy, drbno siekamy. Wrzucamy do małej miseczki, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory pozbawione gniazd z pestkami. Dodajemy również pokrojona cebulę, oliwki pokrojone w talarki oraz pokrojoną w cienkie paseczki bazylię.



Krok 2

Dodajemu 3 łyżki oliwy z oliwek. Szczyptę soli oraz pieprzu do smaku. Całość mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i jeszcze raz dokładnie mieszamy.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.