Pyszny pieczony schab, który możemy zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się do obiadu, kanapek, sałatki. Uniwersalny i bardzo prosty w przygotowaniu. Wymaga jednak czasu na marynowanie i pieczenie.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Schab myjemy i dokładnie osuszamy. 1 łyżkę zielonego pieprzu dokładnie rozgniatamy i mieszamy ją ze wszystkimi składnikami marynaty (ząbki czosnku przeciskamy przez praskę).
Schab nacieramy dokładnie marynatą i odstawiamy na noc do lodówki.
Kolejnego dnia przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Posypujemy 3 łyżkami zielonego pieprzu i zamykamy rękaw. W folii rękawa robimy wykałaczką kilka „dziurek”. Nastawiamy piekarnik na 190°C.
Schab pieczemy w temperaturze 190°C przez ok. 2,5 godziny.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 18:26:00
Świetny przepis, warty wypróbowania.
Odpowiedz