Sekanjabin - napój imbirowy

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 szklanki białego cukru
  • 2 ½ szklanki wody
  • 1 szklanka czerwonego lub białego octu winnego
  • ½ szklanki świeżego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

Imbir posiekaj drobno.



Krok 2

W dużym rondlu zagotuj wodę wraz z cukrem. Gotuj przez 2–3 minuty. Zdejmij rondel z ognia i dodaj ocet oraz imbir.



Krok 3

Pozwól mieszance ostygnąć do temperatury pokojowej, a następnie przecedź imbir przez drobne sitko. Przechowuj w temperaturze pokojowej w sterylnym pojemniku.



Krok 4

Przed użyciem wymieszaj 1 część syropu z 4–5 częściami wody. Podawaj z kostkami lodu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.