Żółtka oddzielamy od białek-ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy, dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy na niskich obrotach. Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, pieczemy około 15 min w temp 180 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu.
Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, ser, mleko w proszku -wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy wystudzoną żelatynę. Wylewamy na ostudzony biszkopt-wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, mleko w proszku, ser, kakao i na koniec ostudzoną żelatynę. Wylewamy na stężałą masę pierwszą. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Do miski dajemy 750 ml wrzącej wody, rozpuszczamy w niej 2 galaretki malinowe. Odstawiamy do wystudzenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy maliny, wykładamy na stężałą masę serowo-kakaową. Ciasto odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj komentarz