Sernik na zimno z rodzynkami i galaretką

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

podwieczorek

  • 0,5 kg sera twarogowego,
  • 100 gram masła Łaciate,
  • 6 łyżek cukru,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 6 łyżek rodzynek,
  • 1/2 czerwonej galaretki,
  • 1 szklanka gorącej wody,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 100 ml gorącej wody,
  • 5 herbatników,
  • folia spożywcza,
  • pojemnik

Przygotowanie

Krok 1

Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do stężenia. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, odstawiamy. Masło rozpuszczamy na patelni. Pojemnik wykładamy folią i kładziemy herbatniki. Do miski wkładamy ser i oba cukry miksujemy do połączenia, dodajemy roztopione masło, letnią żelatynę, rodzynki i ponownie miksujemy. Wykładamy do pojemnika (masa zaraz tężeje) i wstawiamy do lodówki. Gdy masa jest sztywna wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.