Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
100 g masła posiekaj wymieszaj z mąką i cukrem pudrem. Dodaj 1 jajko. Zagnieć. Wyłóż formę papierem do pieczenia, a potem ciastem. Piec w temp. 200ºC przez 10 minut.
Zmiel ser, dodaj do niego 150 g masła. Zmiksuj do gładkiej masy. Wymieszaj 7 żółtek z cukrem i dodaj do sera. Dodaj budyń i mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj. Dodaj ubitą pianę z 7 białek i delikatnie wymieszaj. Masę przełóż na ciasto i piecz w 180ºC przez ok 70 min. Jak ciasto ostygnie posmaruj ciasto dżemem jagodowym i polej lukrem.
Dodaj komentarz