Sernik z masłem orzechowym to nie lada rarytas dla naszego podniebienia. Przepyszne i rozpływające się w ustach ciasto sprawi radość każdemu, kto go skosztuje.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Na jej spodzie umieszczamy zblendowane ciasteczka z płynnym masłem.
W wysokiej misce miksujemy na jednolitą masę wszystkie składniki na masę serową i wylewamy je do tortownicy.
Pieczemy 40 minut.
Podczas pieczenia przygotowujemy polewę. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy masło orzechowe oraz cukier puder. Tak przygotowana polewą oblewamy upieczony sernik. Wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodaj komentarz