Osób: 18
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem, dodać sok z cytryny, żółtka i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Białka ze szczyptą soli i połową cukru ubić na sztywną pianę. Żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości. Ser zmiksować z olejem, mlekiem, budyniem, kaszą manną i żółtkami. Dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Owoce kaki obrać i pokroić w cząstki.
Ciasto rozwałkować i włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 37/21 cm, oprószyć bułką tartą. Wyłożyć masę serową i ułożyć owoce kaki.
Białka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i łyżeczkę octu. Wyłożyć na ser i włożyć do nagrzanego do 170°C piekarnika. Piec około 1,5 godziny i ostudzić w piekarniku.
Dodaj komentarz