Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg śledzia matias
  • 1 słoik marynowanych pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 200 g śmietany Mazurski Smak 18%
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • ½ cytryny
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Płaty śledziowe mocz w zimniej wodzie przez 3 godziny. W trakcie dwa razy zmień wodę.



Krok 2

Następnie ususz śledzie i pokrój je na kawałki.



Krok 3

W misce wymieszaj śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny.



Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj.



Krok 5

Dodaj odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek.



Krok 6

Wymieszaj wszystko dokładnie. Następnie dodaj śledzie i jeszcze raz wymieszaj. Przykryj naczynie i wstaw na noc do lodówki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.