Śledzie w sosie curry

Autor:

Aneta P

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60 dg filetów śledziowych
  • 1 szkl. jogurtu augustowskiego naturalnego Mlekpol
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 - 1,5 łyżeczki curry
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Filety śledziowe wymoczyć przez noc w zimnej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i przelać na sicie gorącą wodą. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć około 5 minut.



Krok 2

Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekaną cebulę, odsączone rodzynki, cukier, curry, sok z cytryny oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać.



Krok 3

W miseczce na dno polać odrobinę sosu, następnie ułożyć warstwę śledzi. Czynność powtórzyć. Schłodzić przez 24 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.