Słodki deser krówkowo-chałwowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - opakowanie herbatników
  • - puszka masy kajmakowej
  • - śmietanka Łaciata 30% 500 ml
  • - chałwa 200 g
  • - cukier puder 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Rozdrobnić herbatniki.



Krok 2

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.



Krok 3

Chałwę pokroić na drobne kawałeczki.



Krok 4

W pucharku układać warstwami: herbatniki, kajmak, chałwa, bita śmietana. Czynność powtórzyć dwukrotnie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.