Ciekawe, jednogarnkowe danie, które posmakuje każdemu. Kolorowe, pięknie prezentuje się na talerzu. Proste w przygotowaniu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Ścieramy skórkę z ½ cytryny, a z całej cytryny wyciskamy sok. Mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Szynkę myjemy i kroimy w kostkę. Nacieramy marynatą i odstawiamy minimum na 3 godziny. W tym czasie kroimy w kostkę paprykę. Szczypiorek kroimy na mniejsze kawałki.
Szynkę obsmażamy na maśle na patelni ok. 15 minut. Dodajemy papryki i dusimy jeszcze 10 minut. W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy migdały i szczypiorek. Mieszamy.
Dodaj komentarz