Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie - około 10 min. Odsączyć na sitku. Piersi pokroić w grube paski i zamarynować w 3-4 łyżeczkach przyprawy. Odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie obtoczyć w mące i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i pozostawić do wystudzenia. Większość kawałków usmażonego mięsa umieścić w misie blendera. Dodać syrop z ananasa - zblendować. Przełożyć masę do innego naczynia. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa, paprykę, cebulę, szczypiorek i namoczone rodzynki. Następnie pokroić drobno pozostałe kawałki drobiu. Wymieszać. Na koniec dodać majonez i śmietanę (taką ilość jaka nam pasuję i spowoduje powstanie pożądanej konsystencji pasty). Można doprawić pastę solą lub odrobiną mielonej papryki, przyprawy do kurczaka lub pieprzu/chilli. Schłodzić przez min. 2 godziny.
Dodaj komentarz