smalec z fasoli

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 puszka 400 g białej fasoli lub 250 g fasoli ugotowanej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę odcedzić, ale zostawić kilka łyżek zalewy. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju i co chwilę mieszając. Smażyć przez ok. 10 minut, aż cebula zeszkli się, zmięknie, a na koniec lekko się zrumieni. Uważać, żeby jej nie przypalić. W międzyczasie cebulę posolić i doprawić pieprzem.



Krok 2

Dodać wszystko do fasoli i całość rozgnieść praską do ziemniaków lub widelcem. W razie potrzeby można dodać trochę zachowanej zalewy gdyby pasta wyszła za sucha.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.