Smażony camembert z carpaccio z brzoskwini

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 łyżki mąki
  • pieprz czarny
  • 1 jajko
  • 60 g bułki tartej
  • 2 sery camembert
  • 2-3 łyżki masła
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 200 g żurawin
  • pietruszka do przybrania

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wsypujemy na głęboki talerz, dodajemy trochę pieprzu. Jajko lekko rozbijamy na drugim głębokim talerzu. Bułkę tartą również przesypujemy na głęboki talerz. Sery camembert w trójkąty, obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym maśle, pod przykryciem, na małym ogniu przez 10 minut z obu stron.



Krok 2

Odsączone połówki brzoskwini kroimy w cienkie plasterki i układamy na 4 talerzach. Umieszczamy na nich sery camembert i żurawinę i dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.