Kolorowe galaretki rozpuszczamy osobno, każdą w szklance gorącej wody. Dokładnie mieszamy, aby galaretki całkowicie się rozpuściły i odstawiamy do stężenia ( po wystudzeniu galaretki możemy włożyć do lodówki aby szybciej stężały. Bezbarwne galaretki (lub cytrynowe) rozpuszczamy dokładnie w dwóch szklankach gorącej wody, studzimy. Po całkowitym wystudzeniu, bezbarwne galaretki miksujemy z śmietanka 30% Kolorowe galaretki po całkowitym stężeniu kroimy w kostkę (najlepiej pokroić je na talerzu) Za pomocą łyżki wyjmujemy kolorowe kostki galaretek i przekładamy je do foremki, tortownicy lub dużej szklanej miski wysmarowanej delikatnie olejem Całość zalewamy masą śmietanową i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”. Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-śmietanowym. Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy dużym płaskim talerzem, odwracamy i wyciągamy ciasto. Jeżeli byłby problem z wyjęciem ciasta, można formę na chwileczkę włożyć do ciepłej wody. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Dodaj komentarz