Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj na gładką masę. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 naleśniki.
Awokado obierz i usuń z niego pestkę. Pokrój na plastry i skrop sokiem z cytryny. Twaróg pokrusz i posól. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry.
Przygotuj jajka w koszulce. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem 2 łyżek octu. Pierwsze jajko wbij do miseczki. Gdy woda będzie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum. Zamieszaj wodę, aby na środku powstał mały wir i w jego środek zsuń jajko z miseczki. Gotuj 3 minuty, a potem wyjmij jajko łyżką cedzakową i osusz je na ręczniku. Powtórz czynność z pozostałymi jajkami.
Każdy naleśnik połóż na oddzielnym talerzu. Rozłóż na nich równomiernie kiełbasę, awokado, ser, a następnie zwiń boki naleśnika do środka. Na górze połóż jajko w koszulce. Posól i popierz. Serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz