Naleśniki:

  • 2 jajka
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mleka UHT Łaciate 2%
  • 1 szczypta soli
  • olej

Dodatki:

  • 100 g krakowskiej suchej
  • 100 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 awokado
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Jajka w koszulce:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki octu

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj na gładką masę. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 naleśniki.



Krok 2

Awokado obierz i usuń z niego pestkę. Pokrój na plastry i skrop sokiem z cytryny. Twaróg pokrusz i posól. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry.



Krok 3

Przygotuj jajka w koszulce. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem 2 łyżek octu. Pierwsze jajko wbij do miseczki. Gdy woda będzie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum. Zamieszaj wodę, aby na środku powstał mały wir i w jego środek zsuń jajko z miseczki. Gotuj 3 minuty, a potem wyjmij jajko łyżką cedzakową i osusz je na ręczniku. Powtórz czynność z pozostałymi jajkami.



Krok 4

Każdy naleśnik połóż na oddzielnym talerzu. Rozłóż na nich równomiernie kiełbasę, awokado, ser, a następnie zwiń boki naleśnika do środka. Na górze połóż jajko w koszulce. Posól i popierz. Serwuj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.