Sos karmelowo-pomarańczowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • szklanka soku pomarańczowego
  • 80 g cukru
  • 3 łyżki octu białego
  • 80 g masła Łaciate
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku rozpuszczamy 80 g cukru. Dodajemy 3 łyżki octu białego oraz szklankę soku pomarańczowego.



Krok 2

Całość mieszamy i podgotowujemy. Zdejmujemy rondelek z ognia, dodajemy zimne masło, aby zagęścić sos. Doprawiamy odrobiną pieprzu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.