Surówka Coleslaw

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1/2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 250 g białej kapusty
  • 3 - 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 łyżka majonezu

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko umyj, osusz i obierz ze skórki. Zetrzyj je na dużych oczkach tarki. Przełóż do salaterki i skrop sokiem z cytryny.



Krok 2

Obraną cebulę także zetrzyj na tarce. Posól, a następnie wymieszaj ze startym jabłkiem.



Krok 3

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj ją do surówki.



Krok 4

Kapustę umyj, wykrój głąb i pokrój na wąskie paseczki. Przełóż do salaterki.



Krok 5

Dodaj szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw solą oraz dużą ilością pieprzu. Wszystko wymieszaj.



Krok 6

Na koniec polej oliwą i dodaj majonez, a potem delikatnie przemieszaj surówkę. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.