Suszona wołowina ze świeżymi warzywami - czyli sałatka idealna

Lekka sałatka, która pozytywnie zaskoczy smakiem każdego. Przepis jest bardzo prosty i wręcz ekspresowy w wykonaniu. Idealny dodatek do grillowego menu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g wołowiny suszonej
  • 2 pomidory
  • 150 g mieszanki sałat lub rukoli
  • 1 awokado
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 mango
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Grillujemy do zarumienienia.



Krok 2

Mango i awokado kroimy w plasterki. Pomidory kroimy w półksiężyce. Na talerzu układamy sałaty/rukolę, grillowaną cukinię, awokado, pomidory, suszoną wołowinę, mango. Sałatkę delikatnie skraplamy oliwą z oliwek i posypujemy sezamem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.