Szaszłyki łososiowe

Lekkie i smaczne szaszłyki z łososiem oraz ananasem. Przydadzą się na wiele okazji, ponieważ to przystawka, która posmakuje każdemu!

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia norweskiego
  • 1 ananas
  • kilka pomidorków koktajlowych

Marynata:

  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek i cebulę drobno posiekaj, wrzuć do miseczki i połącz z pozostałymi składnikami marynaty. Z łososia zdejmij skórę, umyj i pokrój w kostkę.



Krok 2

Rybę przełóż do marynaty i włóż do lodówki na 30 minut. Ananasa pokrój w kostkę, a pomidorki pokrój na pół.



Krok 3

Łososia, ananasa i pomidorki nabij na patyczki od szaszłyków i upiecz na patelni grillowej lub na grillu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.