Szpinakowe Love ( Pierś kurczaka nadziewana szpinakiem )

Autor:

eureka22

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • paczka mrożonego szpinaku (około 400-450 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku,
  • 8 plastrów żółtego sera Mlekpol
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • oliwa
  • płatki chilli

Przygotowanie

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj, oczyść i pokrój na około 8 części. Rozbij dosyć cienko (ale nie za bardzo, aby się nie rozpadały), posyp solą i pieprzem i odstaw do lodówki. W garnku rozpuść łyżkę masła. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na maśle. Dodaj zamrożony szpinak. Przykryj i duś na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, aby nadmiar płynu odparował. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zdejmij z ognia i przestudź.Na kurczaka nałóż plasterek sera żółtego i masę szpinakową - zwijaj roladki . Jeśli potrzeba, możesz spiąć je wykałaczką. Posyp płatkami chilli. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Włóż do niego roladki z kurczaka. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20-25 minut, a potem jeszcze przez 5 minut bez przykrycia, aby się delikatnie przyrumieniły.



Wskazówki

Podawaj z ulubionym makaronem :-)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.