Szybki smażony szpinak

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 opakowanie liści szpinaku
  • 1 ½ łyżeczki soli czosnkowej
  • ¼ szklanki tartego sera Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej oliwę na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj szpinak, przykryj i smaż przez 5 minut.



Krok 2

Dodaj sól czosnkową i dokładnie wymieszaj. Smaż pod przykryciem kolejne 5 minut.



Krok 3

Zdejmij z ognia i posyp tartym serem Jantar. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.