Broccolini są bardziej delikatne niż klasyczne brokuły i mają łagodniejszy smak.
To szybkie danie jest pyszne i pełne czosnkowo-cytrynowego smaku. Musisz koniecznie go spróbować!
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Umieść broccolini na dużej patelni i zalej je wodą, aż do przykrycia. Doprowadź do wrzenia. i gotuj przez ok. 1-2 minuty. Odcedź.
Na tej samej, suchej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek i smaż, aż będzie złoty i pachnący, czyli przez ok. 1-2 minuty. Dodaj broccolini. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, mieszając co jakiś czas.
Przed podaniem na broccolini wyciśnij sok z cytryny, a następnie dopraw je płatkami czerwonej papryki, solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj komentarz