Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i obsmażyć przez około 10 min. Dodać pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę oczyszczoną z gniazda nasiennego. Całość smażyć około 5 min, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (grzanie góra- dół). Odlać wodę z fasoli oraz kukurydzy, dodać je do farszu. Wlać pomidory, dodać odrobinę cukru. Gotować pod przykryciem około 10 minut, następnie ściągnąć pokrywkę i poczekać aż farsz pochłonie pozostałą wodę.
Tortille napełniać farszem i składać na pół. Ułożyć na blaszce i zapiekać przez około 15 minut. Gotowe tortille posypać świeżą kolendrą. Podawać z jogurtem naturalnym posypanym słodką papryką.
Dodaj komentarz