Składniki:

  • - mostek jagnięcy z 8 żeberkami
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka nacieramy przyprawami i oliwą, po czym odstawiamy je na 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni.



Krok 2

Mostek umieszczamy na ruszcie, od spodu pozostawiamy blaszkę na wytapiający się tłuszcz. Całość pieczemy przez 1 godzinę w 170 stopniach. Po tym czasie podkręcamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez kolejne 5-10 minut.



Krok 3

Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 5 minut. Następnie kroimy na pojedyncze żeberka i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.