Tarta kokosowa

Pyszna kokosowa tarta, którą przygotujesz bez pieczenia. To idealny deser na każdą okazję, zasmakuje nawet najmłodszym.

Danie: Podwieczorek

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym
  • 50 g gorzkiej czekolady (startej)
  • 50 g masła (w temperaturze pokojowej)

Nadzienie:

  • 400 g Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g wiórków kokosowych + do posypania
  • 5 łyżek cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Następnie wykładamy formę do tarty ciasteczkowym spodem. Schładzamy w lodówce.



Krok 2

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. W misce ubijamy śmietankę Łaciatą z cukrem pudrem. Dodajemy do niej przestudzoną czekoladę i wiórki kokosowe. Miksujemy całość.



Krok 3

Gotową masę wykładamy na spód tarty i schładzamy deser w lodówce przez około 3 godziny.



Krok 4

Przed podaniem posypujemy tarte wiórkami kokosowymi.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.