Tarta z borówkami

Pomysł na letni deser. Krucha tarta w połączeniu z pysznym kremem i borówkami to idealna propozycja na coś słodkiego. Jeśli lubisz tarty z owocami, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Spód

  • - 100-150 g masła
  • - 250 g herbatników

Nadzienie

  • - 250 g serka mascarpone
  • - 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 36%
  • - 2 tabliczki białej czekolady
  • - 300-400 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki wrzucamy do miski i miksujemy na drobno. Dodajemy masło i zagniatamy ciasto. Jak już ciasto będzie gotowe to wykładamy nim formę do tarty (spód i brzegi). Wstawiamy formę do lodówki na około 40 minut.



Krok 2

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze Śmietanką Łaciatą. Następnie w misce mieszamy ją z serkiem mascarpone. Borówki myjemy i osuszamy.



Krok 3

Na ciasto wyjęte z lodówki wylewamy masę. Na wierzch układamy borówki. Wstawiamy tarte do lodówki na 3 godziny lub nawet całą noc.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.