Pomysł na letni deser. Krucha tarta w połączeniu z pysznym kremem i borówkami to idealna propozycja na coś słodkiego. Jeśli lubisz tarty z owocami, koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Herbatniki wrzucamy do miski i miksujemy na drobno. Dodajemy masło i zagniatamy ciasto. Jak już ciasto będzie gotowe to wykładamy nim formę do tarty (spód i brzegi). Wstawiamy formę do lodówki na około 40 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze Śmietanką Łaciatą. Następnie w misce mieszamy ją z serkiem mascarpone. Borówki myjemy i osuszamy.
Na ciasto wyjęte z lodówki wylewamy masę. Na wierzch układamy borówki. Wstawiamy tarte do lodówki na 3 godziny lub nawet całą noc.
Dodaj komentarz