Tartelki ze śledziem

Autor:

Monika Och

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 twarożki do smarowania
  • 2 filety śledziowe
  • Cebula
  • Szczypiorek
  • Sok z cytryny
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 czerwone jabłka
  • Buraczki marynowane

Przygotowanie

Krok 1

Serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i jogurt. Wszystko razem mieszamy.



Krok 2

Filety kroimy w paski.



Krok 3

Umyte jabłka kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Wycinamy gniazda nasienne z jabłek. Na plastrach układamy częściowo zwinięte paski śledzia i serek.



Krok 4

Dekorujemy kleksami marynowanych buraczków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.