Tartinki z jabłkami i cynamonem

Pyszne cynamonowe tartinki z ciasta francuskiego z jabłkami to pomysł na ekspresowy deser. Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny deser, idealny do herbaty lub kawy.

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2-3 jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Jabłka myjemy i osuszamy. Kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na cienkie plastry.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na około 10-12 kawałków. Na każdym układamy plasterki jabłka. Posypujemy odrobiną cynamonu oraz cukru.



Krok 3

Gotowe tartinki wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.