Tatar jagnięcy

Delikatne, subtelne mięso jagnięce idealnie nadaje się na tatar. Jest to prosta w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezach.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 400 g combru jagnięcego
  • - 50 g parmezanu
  • - 2 gałązki natki pietruszki
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - 1/4 łyżeczki pieprzu
  • - 4 jajka przepiórcze

Przygotowanie

Krok 1

Mięso siekamy ostrym nożem razem z natką pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy.



Krok 2

Podajemy z żółtkiem z jajka i startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.