Buraki bez obierania ugotować w osolonej wodzie.
Ostudzić, ściągnąć skórę i pokroić w równą kosteczkę.
Przełożyć do miseczki. Doprawić solą, pieprzem, miodem, octem,oliwą i wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki
Filety zamoczyć w zimnej wodzie na 2 godziny.
Odsączyć z wody i osuszyć. Pokroić bardzo drobno. Przełożyć do miski.
Ogórka drobno posiekać.
Jabłko pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać musztardę, połączyć.
Z chleba wycinamy kółka, smarujemy majonezem, wykładamy marynowane buraki, na burakach układamy śledzia.
Tatara możemy skropić oliwą, dodać świeżo zmielony pieprz i liście pietruszki.
Dodaj komentarz