Torcik naleśnikowy z kremem truskawkowym

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Naleśniki

  • jajka 3 szt
  • mąka 2 szkl
  • mleko Łaciate 1 szk
  • woda zimna 1 szk
  • cukier 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • olej do smażenia

Krem

  • śmietanka 36% łaciata 200 ml
  • serek mascarpone 100 g
  • cukier puder 1 łyżka
  • dżem truskawkowy 2 łyżki

Dodatkowo

  • czekolada starta

Przygotowanie

Krok 1

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić. Śmietankę ubić, następnie dodać cukier oraz dżem. Porcjami dodawać serek mascarpone i całość zmiksować. Na każdym naleśniku rozsmarować krem i układać jeden naleśnik na drugim. Jeden naleśnik pokroić na paski. Udekorować torcik i posypać startą czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.