Składniki

  • - 3 duże placki tortilli pszennej
  • - 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • - 150 g kukurydzy
  • - 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - 150 g tartej mozzarelli
  • - 6 listków sałaty
  • - 4 łyżki majonezu
  • - 2 łyżeczki musztardy
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsączamy z oliwy i wkładamy do miski. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę z puszki. Następnie wrzucamy szczypiorek i startą mozzarellę. Dodajemy majonez i musztardę. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 2

Tortille układamy na desce, kładziemy po 2 liście sałaty i smarujemy gotowym farszem. Zawijamy każdą tortillę i kroimy paski o szerokości około 2 cm.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.