Ideał wśród zup grzybowych. Niezwykle aromatyczna, smaczna i znikająca z talerzy w tempie ekspresowym. Uwielbiana przez każdego, tradycyjna, prosta w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach, po czym zalewamy bulionem i gotujemy.
Wszystkie grzyby oczyszczamy. Połowę grzybów ścieramy na tarce o grubych oczkach, połowę kroimy w plastry. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 minut.
Zawartość patelni dodajemy do garnka z warzywami i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 25 minut. Dodajemy pokruszony ser pleśniowy i śmietankę Łaciatą. Mieszamy i podgrzewamy, aż ser się roztopi i wszystko ładnie się połączy. Dodajemy posiekany drobno koper i migdały.
Dodaj komentarz