Tosty francuskie to pyszne śniadanie na słodko. Idealnie pasują do porannej kawy. Dodadzą sił, aby z pozytywną energią rozpocząć dzień!
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Bułkę pokrój w grubsze kromki. Jajka wbij do miski i roztrzep. Dodaj mleko i cukier, a potem znów roztrzep.
Na rozgrzaną patelnię dodaj masło i dobrze je rozpuść.
Włóż kromki do jajka z mlekiem i namocz je. Kiedy masło się rozgrzeje, zmniejsz lekko ogień, a potem wyłóż na patelnie ok. 4-5 namoczonych kromek bułki. Smaż ok. 2 minuty. Przełóż na drugą stronę i smaż kolejne 2 minuty. Tosty mają być zrumienione.
Odkładaj już usmażone tosty na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Banana pokrój w plastry.
Tosty podawaj posypane cukrem pudrem, z plasterkami banana oraz ubitą śmietanką.
Smacznego!
Dodaj komentarz