Składniki:

  • - 250 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • - 1 bułka paryska
  • - 2 jajka
  • - 100 ml mleka Łaciate
  • - 2 łyżki cukru
  • - masło Łaciate do smażenia
  • - ok 250 g malin
  • - ok 200 g jeżyn
  • - ok 250 g borówek
  • - orzechy włoskie (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

W głębokim talerzu roztrzepać jajka z dodatkiem mleka i cukru. Bułkę pokroić na plastry, zamoczyć w powstałej masie jajecznej.



Krok 2

Na rozgrzaną patelnię dodać masło. Smażyć kawałki bułki w masie jajecznej przez ok. 2 minuty z każdej strony, przełożyć gotowe tosty na talerz.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubijamy mikserem. Owoce myjemy.



Krok 4 

Na talerze wykładamy gotowe tosty francuskie, dodajemy owoce oraz ubitą śmietankę Łaciatą. Możemy także posypać całość orzechami włoskimi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.