Trufle marchewkowe z bakaliami

Autor:

Monika Och

Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki. Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych i pokruszonym wafelku. Odstawić do lodówki żeby stężały i zajadać.

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Marchewka 1 średnia
  • Migdały 50 g
  • Siemię lniane 2 łyżki
  • Orzechy włoskie 30 g
  • Daktyle 8-10 szt.
  • Rodzynki 1 łyżka
  • Mleczna czekolada 100 g
  • Przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • Cynamon ½ łyżeczki
  • Sól szczypta
  • Wiórki kokosowe 3 łyżki
  • Pokruszony wafelek 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę.



Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki.



Krok 3

Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych i pokruszonym wafelku. Odstawić do lodówki żeby stężały i zajadać.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.