Truskawkowy chłodnik z pistacjami

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Truskawki

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Truskawki

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 100 mln mleka kokosowego
  • 75 g pistacji prażonych
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki miodu
  • pieprz do smaku
  • listki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy, obieramy, a następnie lekko blendujemy.



Krok 2

Dodajemy 75 ml mleka kokosowego i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy szklankę soku z buraków i wszystko dokładnie mieszamy.



Krok 3

Całość przyprawiamy do smaku i dodajemy miód. Gotowy chłodnik wyjmujemy z lodówki na chwilę przed podaniem.



Krok 4

Przelewamy do miseczek i dodatkowo ozdabiamy pozostałym mlekiem kokosowym oraz pistacjami. Na koniec, dla ozdoby dodajemy listek mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.