Truskawkowy deser

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 łyżki musli z suszonymi owocami
  • 2 szkl. truskawek
  • 1/2 galaretki truskawkowej
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1/4 melona
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Miód
  • Cukier
  • 6 okrągłych biszkoptów
  • Liście mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyć i usunąć szypułki. Połowę włożyć do garnka, zagotować, wsypać galaretkę, dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać, przestudzić.



Krok 2

Jogurt grecki zmiksować z pokrojonym melonem, doprawić do smaku miodem i cukrem waniliowym.



Krok 3

Na dno pucharków wsypać musli z suszonymi owocami, wyłożyć tężejący mus. Następnie włożyć jogurt, pokruszone biszkopty i pokrojone pozostałe truskawki, schłodzić.



Wskazówki

Ozdobić według własnego uznania.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.