Twarożek z nutką pomarańczy

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag sera twarogowego
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 3 łyżki soku z pomarańczy
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy

Przygotowanie

Krok 1

Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i na tarce zetrzeć skórkę.



Krok 2

Ser twarogowy włożyć do miksera, dodać śmietanę, cukier waniliowy, cukier puder i sok z pomarańczy, zmiksować na puszysty krem. Następnie dodać skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem).



Krok 3

Mus przełożyć do pucharków, schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.