Pysza, wegetariańska, bardzo smaczna zupa na bazie zielonego groszku, czosnku i mięty. Idealnie nadaje się zarówno na rodzinny obiad, jak i na większe okazje.
Danie:
Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Danie:
Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Składniki:
- 500 g mrożonego groszku
- 4 ząbki czosnku
- 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
- 2 garści mięty
- 1 łyżka oliwy
- ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, po czym lekko obsmażamy na oliwie.
Krok 2
Dodajemy bulion i groszek. Przyprawiamy i dusimy około 25 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą i miętę, wszystko dokładnie blendujemy.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz