Wołowina po mongolsku

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 1 łyżka czosnku
  • ½ łyżeczki świeżego imbiru
  • 150 g ciemnego brązowego cukru
  • 120 ml sosu sojowego
  • 120 ml wody
  • 450 g polędwicy wołowej
  • 60 g skrobi kukurydzianej
  • 240 ml oleju
  • 2 pęczki dymki

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce. Mięso umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry. Dymkę pokrój w ok. 5 cm kawałki.



Krok 2

Podsmaż czosnek i imbir w oleju na patelni.



Krok 3

Dodaj brązowy cukier, sos sojowy i wodę. Gotuj, aż sos zgęstnieje.



Krok 4

Wołowinę pokrój w cienkie plastry, obtocz w skrobi kukurydzianej i usmaż.



Krok 5

Wrzuć wołowinę do sosu i wymieszaj.



Krok 6

Dodaj pokrojone dymki, gotuj, aż będą miękkie. Przed podaniem ozdób większą ilością dymki. Serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.