Do wysokiego naczynia wbijamy jajko, dodajemy mleko, sól, olej i mieszamy blenderem. Następnie wsypujemy mąkę, bardzo dokładnie mieszamy dodając po trochę wody. Ciasto musi mieć gładką, nie za gęstą konsystencję. Gęstość ciasta reguluję wodą. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 20 minut, by odpoczęło. Po tym czasie nagrzewamy patelnię, spryskujemy ja olejem i smażymy naleśniki. Serek mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i smarujemy nim placki, które zwijamy w rulonik. Naleśniki kroimy na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3.Sos do naleśników: Wszystkie składniki sosu blendujemy do uzyskania jednolitej masy, sosem polewamy naleśniki, wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na co najmniej 10 -15 minut. Podajemy gorące.
Dodaj komentarz