Sernik na zimno z truskawkowymi sercami

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Serduszka

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 ¾ szkl wody
  • dżem truskawkowy

Sernik

  • 1 kg serka naturalnego
  • 200 ml śmietanki Łaciata 30%
  • cukier wanilinowy
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 9 łyżek wody

Przygotowanie

Krok 1

Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Gdy się zaskrzepną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy. Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.