Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki
Ze śmietanką
Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Gdy się zaskrzepną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy. Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego
Dodaj komentarz