Szybkie i proste śniadanie, które możesz przyrządzić z ulubionymi składnikami. Dobry sposób na przygotowanie szybkiego posiłku, który doda nam energii na cały dzień.
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nagrzewamy piekarnik na 180°C. Cebulę kroimy na pół, następnie w piórka. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rogrzewamy masło i wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy je około 2-3 minut, aż będą przyrumienione.
Szynkę kroimy w kawałki (paski). Dodajemy do pieczarek i razem jeszcze smażymy około 1 minuty.
Bagietkę kroimy wzdłuż. Skrapiamy wnętrze oliwą. Nakładamy pieczarki wraz z szynką. Na to kładziemy starty ser i cebulę.
Bagietkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po wyjęciu możemy posypać bagietkę grubo posiekanymi listkami bazylii. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz