Zapiekanki z pieczarkami na chlebie

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek chleba
  • 150-200 gram pieczarek
  • 1 czubata łyżka masła Łaciate
  • 2 szt papryczki ostrej piri piri
  • 6 plasterków sera żółtego
  • Pół papryki zielonej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w dość cienkie plasterki.





Krok 2

Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż puszczą sok. Ułożyć pieczarki na chlebie. Na nich położyć kawałki papryczek piri piri oraz paprykę zieloną pokrojoną w paseczki.



Krok 3

Ser pokroić w paski i ułożyć na chlebie. Wstawić zapiekanki do nagrzanego piekarnika i piec kilka minut w temperaturze 200°C, aż ser się rozpuści, a chleb się zarumieni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.