Pyszne żeberka w sosie barbecue to danie, które możemy piec na grillu lub w piekarniku. Polecane dla każdego. Smaczne, łatwe w przygotowaniu. Z pewnością powraca się do tego przepisu.
Danie:
Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten, Soja
Bez laktozy
Danie:
Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten, Soja
Bez laktozy
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Ocena
5.00/5
Oceń przepis
0
Składniki
1,5 kg żeberek
1/2 szklanki sosu sojowego
1/3 szklanki octu winnego
1/3 szklanki sosu chili
½ szklanki ketchupu
2 łyżeczki musztardy ostrej
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Krok 2
Żeberka zalewamy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce.
Krok 3
Następnego dnia przekładamy je na blaszkę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 3 godziny.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz